Naisten koripallo on suosittu urheilu

Secure Your Home

Naisten koripallo

Koripallo tai tuttavallisemmin koris on viime aikoina nostanut suosiotaan joukkuelajina niin harrastusmielessä pelaavien kuin kilpaurheilijoidenkin keskuudessa. Naisten koripallo on suosittu urheilu Vaasassa, jossa lajin harrastajia on jo useita. Koripallossa pelin idea on varsin yksinkertainen. Tarkoituksena ja tavoitteena on, että joukkue saa enemmän pisteitä kuin vastustajansa. Kentällä on kerrallaan kaksi joukkuetta, jotka pelaavat toisiaan vastaan. Kummastakin joukkueesta kentällä on pelin alkaessa viisi pelaajaa, mutta pelin edetessä voi joukkueella olla kentällä jokin toinenkin pelaajamäärä. Joukkueilla on myös vaihtopelaajia. Palloa saa pelata ainoastaan käsin: syöttäen, vierittäen, kuljettaen, lyöden tai heittäen. Kori on 305 cm korkeudella lattiasta mitattuna. Pelikentän pituus on 28 metriä ja leveys 15 metriä.

Koripalloharrastuksen voi aloittaa kuka tahansa

Koripalloharrastuksen voi aloittaa kuka tahansa. Toki aiemmasta urheilutaustasta on hyötyä, mutta jos laji kiinnostaa, kannattaa sitä lähteä kokeilemaan. Naisten koripallo on suosittu urheilu Vaasassa, jossa myös naiset ovat huomanneet lajin hauskuuden ja tehokkuuden. Koripallo kehittää paitsi kuntoa ja vartalon hallintaa, siinä pelaaja joutuu jatkuvasti tarkkailemaan pelitilannetta. Tämä kehittää niin havaintomotoriikkaa kuin myös nopeaa päätöksentekokykyä. Riittävällä harjoittelulla aivot oppivat pelaamaan älykkäästi ja nopeasti. Tästä on hyötyä myös monessa ammatissa ja monissa tilanteissa pelikentän ulkopuolellakin. Myös venyttely ja ponnistusharjoitukset ovat tärkeä osa harjoituksia, mikäli koripallossa haluaa kehittyä. Voimaa voi puolestaan hakea lisää salilta.

Naisten koripallo on suosittu urheilu Vaasassa, jossa Vaasan Salamalla on oma LadySalama-joukkueensa. Kyseiseen joukkueeseen otetaan kaikkia lajista kiinnostuneita naisia aiemmasta urheilutaustasta, kokemuksesta tai taidoista riippumatta. Kynnys aloittaa koripalloharrastus on siis matala. Aloittavan koripalloilijan ei tarvitse edes yleensä kovin paljoa satsata varusteisiin. Alussa riittää t-paita, shortsit ja sisäpelikengät, jotka monelta löytyvät jo entuudestaan. Myöhemmin varusteita voi uusia tai hankkia lisää. Esimerkiksi oma koripallo voi olla tarpeen, mikäli haluaa harjoitella kotipihassa. Koska koripallo on joukkuelaji, pääsee harrastuksen parissa myös tutustumaan uusiin ihmisiin ja tällä tavoin lisäämään omaa sosiaalista piiriään. Usein samanhenkiset ihmiset päätyvät samantyyppisen harrastuksen pariin, joten mikäli koripalloharrastus kiinnostaa, saattaa matkaan tarttua myös uusia ystävyyssuhteita.

Niskat ja hartiat kuntoon koripallolla
Naisten koripallo on suosittu urheilu Vaasassa. Yksi syy suosioon lienee se, että lajin pariin on helppo lähteä ilman suuria alkuinvestointeja tai aiempaa urheilutaustaa. Moni on myös löytänyt koripallon kautta ystäviä sekä saanut uutta puhtia työelämään. Yksi syy sille, että koripallo on alkanut kiinnostaa myös naisia on se, että koripallon avulla niska- ja hartiaseutu saadaan pidettyä kunnossa. Etenkin toimistotyöläisissä ja hoitoalalla on paljon naisia, jotka kärsivät ajoittaisista tai pitkäaikaisista niska- ja hartiaseudun kivuista. Koripalloilija harjoittaa myös vartalon hallintaa, mikä auttaa pitämään korsetin kunnossa. Samalla myös niska- ja hartiaseutu saavat harjoitusta, mikä auttaa pitämään kipualueet kunnossa ja vetreinä. Koripallo onkin monipuolinen laji, joka paitsi virkistää mieltä pitää kropan kunnossa.